Over ons

Ons gezelschap

Lokaal69 is een Haags amateur-theatergezelschap dat locatietheater maakt. Ooit gestart als een groepje theaterliefhebbers dat samen een theatercursus volgde (locatie: lokaal 69 in het Koorenhuis), maken en spelen wij nu al ruim 10 jaar een jaarlijkse voorstelling in Den Haag en omstreken. Wij worden hierbij geholpen door onze creatieve regisseur(s), trouwe technici en een enthousiast team vrijwilligers.  

Onze samenstelling van spelers wisselt per jaar, al is er een vaste kernploeg die zich ook bezighoudt met de organisatie, financiën en PR van het gezelschap. Lokaal69 valt sinds 2022 onder stichting Lokater, welk als doel heeft het stimuleren en ondersteunen van kleinschalige amateurproducties van podiumkunst, in het bijzonder opgevoerd als locatietheater.

Onze werkwijze

Lokaal69 maakt locatietheater in een snelkookpan. Elk jaar vindt er een intensieve “maakweek” plaats waarin wij drie hele dagen op een unieke locatie zijn en ons onderdompelen in een bepaald thema. Na drie dagen intensief theater maken treden wij in het weekend erop meerdere keren op. Door de snelkookpan kunnen we inspelen op de actualiteit en ontstaat er een unieke voorstelling. 

Bij het maken van de voorstelling laten wij ons inspireren door de geschiedenis, stijl en omgeving van de locatie. De locaties waar wij spelen worden aangeboden door ANNA Vastgoed  & Cultuur, een organisatie die creatieve oplossingen creëert voor leegstaande panden en ruimtes. Financieel is Lokaal69 in het verleden ondersteund door o.a. CultuurSchakel, Fonds1818 en de gemeente Den Haag.

Kernploeg

Roland Peppinck
Simon Jurg
Saskia Veldkamp
Maaike Klaassen
Claudia Kolman
Simone van Montfort
Janine Posthumus
Ed Hamelink

Technici

Studio Haen - Geluid
Onno Rietveld - Licht & Techniek

Regisseurs

Arne Sybren Postma
Stephanie Hermes